Ekteskapsinngåelse i kirken

publisert: 30. Oktober 2009
Bryllaup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og vonde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner til stede.

Bryllup i kirken
Å gifte seg er en offentlig handling som kan skje enten borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirken kan være enkelt eller påkostet, brudeparet kan være unge eller godt voksne. Man kan ha mange gjester eller bare prest og forlovere tilstede. Stort eller lite bryllup - i kirken blir livet lagt frem for Gud med bønn om velsignelse. Alle par som har giftet seg borgerlig er velkommen til kirken for å be om forbønn for ekteskapet.

Informasjon og booking
Alle brudeparene i våre menigheter får invitasjon til en førbryllupssamling tidlig på våren, der vi presenterer salmer, inngangsmarsjer og vigselsritualet. Her vil det også bli mulighet for å møte "sin" prest og organist.

Mer informasjon og praktiske råd til deg som planlegger bryllup i kirken finnes her. Vi kan også vie ute! Ta kontakt med kirkekontoret for mer informasjon.

Trykk her om du vil melde inn ønsket tid og sted for vielse.

Meld inn vigsel

Legg inn ønsket tid og sted for vielse her

Copyright 2019 Den norske kirke – Vestby prestegjeld.

Ansv. redaktør: Anne-Cathrine Christiansen-Aas

Web-redaktør: Svein Hordnes