Ekteskapsinngåelse i kirken

publisert: 30. Oktober 2009
Bryllaup er en fest for kjærligheten. To mennesker lover å elske og ære hverandre, og å holde sammen i gode og vonde dager resten av livet. Det handler om de to, men de to står ikke alene. Løftene blir gitt med vitner til stede.

Bryllup i kirken
Å gifte seg er en offentlig handling som kan skje enten borgerlig eller kirkelig. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet er gyldig. Et bryllup i kirken kan være enkelt eller påkostet, brudeparet kan være unge eller godt voksne. Man kan ha mange gjester eller bare prest og forlovere tilstede. Stort eller lite bryllup - i kirken blir livet lagt frem for Gud med bønn om velsignelse. Alle par som har giftet seg borgerlig er velkommen til kirken for å be om forbønn for ekteskapet.

Informasjon og booking
Alle brudeparene i våre menigheter får invitasjon til en førbryllupssamling tidlig på våren, der vi presenterer salmer, inngangsmarsjer og vigselsritualet. Her vil det også bli mulighet for å møte "sin" prest og organist.

Mer informasjon og praktiske råd til deg som planlegger bryllup i kirken finnes her. Vi kan også vie ute! Ta kontakt med kirkekontoret for mer informasjon.

Trykk her om du vil melde inn ønsket tid og sted for vielse.

Førbryllupssamling 2020: Torsdag 5. mars kl.19 i Såner kirke.

Meld inn vigsel

Legg inn ønsket tid og sted for vielse her