Dåp i Vestby, Såner, Garder og Hvitsten kirke

publisert: 05. August 2017

Barnedåp
Det er alltid en stor glede for menighetene å kunne ta imot nye barn i kirken. Dåpen er en flott anledning til å samle slekt og venner til en fest for det nye barnet. I dåpen blir barna båret fram for Gud, de får ta del i dåpens store mysterium og blir medlemmer i kirken.

Dåpen er en del av en vanlig gudstjeneste, der folk fra menigheten er til stede, og vi leser fra Bibelen, synger, ber og lytter til musikk. I gudstjenestelisten på denne nettsiden finner du en liste over gudstjenestene i nær framtid, der det også er merket hvilke gudstjenester som er åpne for dåp. Når du har funnet en gudstjeneste som passer for dere, kan dere sende påmelding til dåp.

Påmelding på nett
For påmelding på nett, går du inn på https://minkirkeside.no/vestby. Der blir du bedt om å oppgi mobilnummeret ditt, og du får da tilsendt en engangskode på sms, som du bruker til å logge inn. Deretter velger du «registrer dåp», og kommer så til skjema for dåpspåmelding. Der fyller du ut alle felt så nøyaktig som mulig, og velger «send inn». Du skal da få en kvittering på e-post. Kontakt kirkekontoret hvis du ikke får kvittering, for da kan det ha skjedd en feil i registreringen. Husk at du også må sende barnets fødselsattest til kirkekontoret (Vestby kirkekontor, Postboks 122, 1541 VESTBY). Denne kan eventuelt scannes og sendes på e-post til marit.roos.hansen@vestby.kommune.no.

Faddere
Når dere bestiller dåp, må dere også oppgi navn på faddere. Dere må velge 2-6 faddere, og minst to av fadderne må være til stede ved dåpen. Fadderne må ha fylt 15 år. Som faddere kan det bare velges personer som er medlemmer i Den norske kirke, eller andre kristne som ikke forkaster barnedåpen.

Dåpssamtale
Litt før dåpen skal finne sted, vil dere bli kontaktet av den presten som skal lede gudstjenesten, og dere gjør avtale om en dåpssamtale. Samtalen kan finne sted hjemme hos dere eller i en av kirkene, og noen ganger samles flere familier til felles dåpssamtale. I samtalen vil dere gå gjennom det praktiske ved gudstjenesten og snakke om hva dåpen betyr.

Dåp av voksne
I Den norske kirke er det sterk tradisjon for barnedåp, men ungdom og voksne er like velkomne til å bli døpt, dersom de ikke har blitt døpt før. Det er i dag helt vanlig at noen av konfirmantene blir døpt i løpet av det året de deltar på konfirmasjonsforberedelser. For å bli konfirmert, må man først være døpt. Er du voksen og ønsker å bli døpt, så ta kontakt med en av prestene på kirkekontoret.

Les mer om dåpen her: https://kirken.no/nb-NO/daap/dap-i-den-norske-kirke/

Spørsmål?
Ta kontakt med